Workshop Versterk uw lokale driehoek ook in 2021!

Hoe verbeteren we ons samenspel als burgemeester, griffier en gemeentesecretaris? Hoe effectief zijn we als driehoek in ons speelveld? Hoe houden we oog voor de middellange termijn ontwikkeling? Stap even uit de waan van de dag, sta stil bij hoe het nu loopt en kijk hoe je je lokale driehoek verder kunt versterken tijdens deze workshop.

Deze serie workshops maken onderdeel uit van het nieuwe programma Democratie in Actie, waarin het NGB, de VGS en de VvG tezamen met het ministerie van BZK en de VNG de lokale democratie versterken: een programma van, voor en door gemeenten!

Bij deze workshops krijgt u inzicht in waar de kracht en ontwikkelpunten liggen als driehoek door te werken met het bouwstenenmodel. U wisselt zowel beelden uit met uw eigen driehoek als ervaringen met andere driehoeken. U gaat direct met elkaar aan de slag door een eerste aanzet te maken van je strategische agenda en/of actieplan.

Een aantal adviezen van andere driehoeken na afloop van de voorgaande workshops: Als driehoek ben je een afgeleide én onderdeel van de stakeholders in de lokale democratie. Overschat jezelf niet, maar wees wel vasthoudend! Werk met een agenda; houd de aandacht voor strategie vast. Wij zijn alle drie echte doeners, willen direct naar de oplossing en pakken alles ook graag zelf op. Maar we hebben geleerd dat we ook anderen moeten inzetten en betrekken en niet altijd direct in oplossingen moeten denken.

Data en aanmelding:

  • Woensdag 10 februari 15.00 – 18.30 uur
  • Woensdag 14 april 15.00- 18.30 uur
  • Woensdag 19 mei 15.00 – 18.30 uur
  • Woensdag 15 september 15.00 – 18.30 uur.

Afhankelijk van de omstandigheden worden de workshops online of fysiek gegeven. Aanmelden kan met de gehele driehoek via: lokaledriehoek@galangroep.nl. Per workshop kunnen maximaal 5 gemeenten meedoen.