Benoemingen

afbeelding van looijen

De gemeenteraad van Sint-Michielsgestel draagt Han Looijen (44, VVD) voor als nieuwe burgemeester van de gemeente. Dit heeft de raad bekendgemaakt in een extra raadsvergadering. Hij volgt burgemeester Pommer op, die per 1 juli met pensioen gaat.

afbeelding van vanderloo

De gemeenteraad van Zwijndrecht heeft vanavond Hein van der Loo (48) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zwijndrecht.
De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad omschrijft de heer Van der Loo als een evenwichtige, recht-door-zee bestuurder en een dienend leider. Een boegbeeld binnen en buiten de gemeente Zwijndrecht. 

Per 8 april treedt de heer Jan Franx aan als waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland. De commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft de heer Franx maandagavond 1 april benoemd. De heer Franx kent het Westfriese goed, hij is getrouwd in De Goorn, woont in Enkhuizen en is daar ook tien jaar wethouder geweest. Momenteel is hij wethouder van de gemeente Gooise Meren.

afbeelding van konig

De gemeenteraad heeft woensdagavond 3 april 2019 Ron König voorgedragen als nieuwe burgemeester van Deventer. Ron König (54) is op dit moment waarnemend burgemeester in Deventer.

afbeelding van hengel

Gerard van den Hengel begint op 17 april 2019 als waarnemend burgemeester van Borne. De Overijsselse commissaris van de Koning Andries Heidema heeft hem daar aangesteld als vervanger van Rob Welten (CDA) die per diezelfde datum burgemeester wordt van Haaksbergen. De VVD'er Van den Hengel was van 2006-2018 wethouder en locoburgemeester in Barneveld. Ook was hij Statenlid in de provincie Gelderland en raadslid en fractievoorzitter in Barneveld. In de loop van dit jaar start de procedure om in Borne te komen tot een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester. De verwachting is dat die begin 2020 kan worden geïnstalleerd.

afbeelding van schmalsläger

Op vrijdag 5 april is mevrouw Désirée Schmalschläger benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo

afbeelding van poppens

Tjapko Poppens (48 jaar) is door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van Amstelveen. Kees Noomen, voorzitter van de vertrouwenscommissie, heeft dit op 8 april bekend gemaakt. De nieuwe burgemeester volgt Bas Eenhoorn op die waarnemend burgemeester is sinds 1 oktober 2017.

afbeelding van nuijten

Harrie Nuijten (PvdA) is door de Brabantse commissaris van de Koning per 1 april 2019 tot waarnemend burgemeester van Hilvarenbeek benoemd. Hij vervangt daar Ryan Palmen (VVD), die aan de slag gaat als burgemeester van Horst aan de Maas.

afbeelding van dassen

De gemeenteraad van Kerkrade heeft op 27 februari 2019 tijdens een openbare raadsvergadering mevrouw Petra Dassen - Housen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Kerkrade. De 46 jarige Petra Dassen is op dit moment burgemeester van de gemeente Beesel. Zij is gehuwd, moeder van twee kinderen en geboren en opgegroeid in Kerkrade. De verwachting is dat mevrouw Dassen binnen enkele maanden (waarnemend) burgemeester Jos Som opvolgt.

U bent hier

<div></div>